عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران رایانه تهران عنوان كرد

تعمیر و بروزرسانی لپ تاپ های قدیمی، جایگزین خرید

تعمیر و بروزرسانی لپ تاپ های قدیمی، جایگزین خرید

به گزارش بی بی سرور عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران با اشاره به اینکه سود فروش قطعات کامپیوتر و لپ تاپ نزدیک به یک درصد رسیده، اظهار داشت: این روزها فروش اقلام فناوری به علت رشد تکنولوژی، سقوط قیمت جهانی و کاهش قدرت خرید اقشار مردم کاهش قابل توجهی داشته و تعمیر و بروزرسانی دستگاههای قدیمی، جایگزین اقلام نو شده است.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، بازار فروشندگان اقلام آی تی راکد است و این روزها شرایط رکود بازار و فشارهای مالیاتی سبب اعتراض اعضای فناوران کامپیوتر تهران شده است. در این حوزه به نقل از اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران، ناصر جلالی، عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران کامپیوتر می گوید: فروشندگان اقلام آی تی در بهترین حالت بابت فروش کالا حدود چهار درصد از مردم سود دریافت می کنند. در شرایط کنونی با عنایت به سقوط قیمت ها خیلی از اقلام سخت افزاری حوزه فناوری با زیان روبه رو شده و از سویی این روزها استقبال مردم از خرید اقلام نو کمتر شده است و مصرف کنندگان به جای خرید کالاهای نو با یک سری تعمیرات مانند نصب هارددیسک اس اس دی یا افزایش حافظه، دستگاه خویش را ارتقا می دهند.
وی با انتقاد از شیوه مالیات ستانی توسط دولت توضیح داد: سازمان امور مالیاتی بدون توجه به هزینه های سربار مانند هزینه اجاره مغازه، شارژ، آب، برق، گاز و بیمه، مالیات را تنها بر مبنای فروش ناخالص دریافت می کند که این اقدام منطقی نیست. در حوزه آی تی مصرف کننده هنگام خرید کالا مستقیما وجه مورد نیاز را از راه دستگاههای پوز تسویه می کند. ازاین رو عملکرد صنوف فناوران کامپیوتر شفاف است و هرگونه تراکنش آنها از راه سازمان امور مالیاتی رصد می شود. اصناف مخالف پرداخت کردن مالیات نیستند اما سازمان امور مالیاتی به تازگی هر نوع تراکنش مانند پرداخت اقساط بانکی، وجوه قرض الحسنه و سایر تراکنش های بانکی را هم مشمول مالیات دانسته که این مالیات ستانی از اصناف ضعیف سبب تعطیلی بنگاه ها و بیکاری اقشار جامعه می شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران اظهار داشت: در پاساژها و واحدهای صنفی فروش لپ تاپ و قطعات کامپیوتری، صدها مغازه وجود دارد که هر یک در کنار یکدیگر کالای مشابهی می فروشند و درحال رقابت هستند. ازاین رو در این شرایط نمی گردد یک واحد صنفی از محل فروش لپ تاپ ۳۰ درصد سود دریافت کند و یک واحد صنفی دیگر از مردم یک درصد سود بگیرد. در این بازار رقابتی به صورت طبیعی سود کالا در کمترین درصد ممکن قرار می گیرد.
جلالی افزود: با عنایت به هوشمند بودن خریداران اقلام کامپیوتری و وجود سایت های فروش این اقلام قیمت اقلام کامپیوتر بسیار شفاف است، بعنوان مثال با یک جست وجوی ساده از سایت های اینترنتی قیمت مدل لپ تاپ ها با برندهای تجاری مختلف از سایت های اینترنتی قابل دستیابی است. البته در آن سایت ها هم رقابت شدید و اختلاف قیمت ها بسیار ناچیز است، بدیهی است که اگر تفاوت قیمت زیاد باشد، به صورت اتوماتیک سایت ها با قیمت بالاتر از گردونه رقابت حذف می شوند. یکی از نقدهای جدی کسبه این است که مالیات نباید از کل ارزش یک کالا بلکه باید از سود حاصل از فروش کالا با کسر هزینه ها دریافت شود.
وی ضمن اشاره به کاهش قیمت لپ تاپ اظهار داشت: واردکنندگان شب عید سال جاری یک لپ تاپ را با دلار ۲۷ هزار تومانی با قیمت ۲۴ میلیون تومان می فروختند، این در شرایطی است که حالا چهار ماه از آغاز سال می گذرد و قیمت این لپ تاپ با وجود دلار ۳۰ هزار تومانی به ۲۱ میلیون تومان رسیده است. علت کاهش قیمت لپ تاپ این است که اقلام در ارتباط با حوزه فناوری سریعا در جهان بروزرسانی می شود. ازاین رو تجار باید برپایه نیاز روز بازار، کالا را بفروشند.
این فعال صنفی ضمن اشاره به روند نزولی قیمت اقلام آی تی در جهان و با اشاره به اینکه کالای آی تی قابل احتکار نیست، اظهار داشت: درصورتیکه واحدهای صنفی نسبت به فروش اقلام حوزه آی تی طمع کنند و نفروشند، در آینده ضرر هنگفتی خواهند کرد. بعنوان مثال اگر یک طلافروش مغازه خویش را ببندد و ۱۰ کیلو طلا داشته باشد و پس از ۱۰ سال همان مغازه را باز کند، سرمایه اش با تورم رشد کرده و سود هم می کند، ولی اگر یک فروشگاه کامپیوتری به مدت دو سال تعطیل شود، همان لوازم پس از دو سال بیشتر از ۵۰ درصد ارزشش را از دست می دهد. درصورتیکه نوسان ارز و قوانین گمرکی را در فروش لپ تاپ، تبلت قطعات کامپیوتر و موبایل لحاظ نکنیم قیمت کالاهای آی تی در ایران و در کل جهان روند نزولی دارد.
جلالی در سفارش ای به سازمان امور مالیاتی اظهار نمود: پیشنهاد ما به نمایندگان سازمان امور این است که درصورتیکه ابهامی در برگه تشخیص مالیاتی اصناف داشتند، برای به عدالت رسانی امور مالیاتی حتما از نظرات کارشناسان اتحادیه ها و اصناف استفاده کنند، چونکه یکی از وظایف اتحادیه ها وصول عوارض و مالیات است.
به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، پیش از این محمدرضا فرجی تهرانی -رئیس اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران- ضمن اشاره به شرایط بازار گفته بود: در شرایط فعلی با انبوهی از کالاهای قاچاق روبه رو هستیم. علت این مسئله عدم توجه به درخواست فعالان بخش خصوصی است. در شرایطی که تقاضا برای خرید اقلام فناوری وجود دارد، واردات کالاهای غیررسمی افزوده می شود که اولین صدمه آن قاچاق ارز است. از طرفی با گسترش قاچاق واردات کالاهای دست دوم و تقلبی بیشتر می شود که مصرف کننده نهایی متضرر اصلی آن است.




منبع:

1401/05/05
08:49:09
0.0 / 5
849
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد