بیل گیتس انگلیس در آستانه استرداد به آمریکا
به گزارش بی بی سرور مایک لینچ، یکی از برجسته ترین کارآفرینان فناوری انگلیس و مردی که اغلب از وی بعنوان بیل گیتس انگلیس یاد می شود، در آستانه استرداد به آمریکا برای روبرو شدن با اتهامات کیفری در ارتباط با فروش شرکت اوتونومی (Autonomy) به هیولت پاکارد (HP) قرار دارد.
به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، لینچ ۵۶ ساله استارتاپ نرم افزاری اوتونومی را در سال ۲۰۱۱ به مبلغ ۱۱.۷ میلیارد دلار به شرکت HP فروخت و این فروش وی را به یکی از پولدارترین و معروفترین موسسان فناوری در انگلیس تبدیل کرد.
پیشنهاد HP حدود ۶۴ درصد بالاتر از ارزش بازار اوتونومی بود. قیمت سهام این غول فناوری روزی که این قرارداد اعلام شد، در وال استریت ۲۰ درصد سقوط کرد در حالیکه قیمت سهام اوتونومی ۷۰ درصد جهش یافت. یک سال بعد شرکت HP اعلام نمود ارزش این شرکت را ۸.۸ میلیارد دلار می کاهد و مدعی بی نظمی های مالی شد که سبب شد این شرکت پول زیادی برای اوتونومی بپردازد. افترا اصلی که از جانب HP ضد اوتونومی وارد شد، این است که مدیران این شرکت درآمدهایش را حدود ۷۰۰ میلیون دلار بیشتر نشان دادند و از آنها برای دریافت پنج میلیارد دلار خسارت شکایت نمود. شکایت متقابل لینچ مبارزه حقوقی را پیچیده تر کرد که به مدت یک دهه ادامه یافت. با این وجود نشانه هایی وجود دارد که این پرونده بزودی به پایانش نزدیک می شود.
پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس روز جمعه استرداد لینچ به آمریکا را تایید نمود. پیشتر یک قاضی انگلیسی در مورد ادعاهای بالاتر نشان دادن غیرواقعی ارزش اوتونومی قبل از خریداری شدن آن، در پرونده مدنی ضد لینچ به نفع HP رای داده بود. شرکت HP در عمده اتهامات برنده شد اما خسارت تعلق گرفته به میزان قابل توجهی کمتر از پنج میلیارد دلاری بود که HP خواهان آن بود.
لینچ اولین کارمند اوتونومی نخواهد بود که در آمریکا متهم می شود. سوشووان حسین، مدیر مالی سابق در ماه مه سال ۲۰۱۹ به کلاهبرداری متهم و به پنج سال حبس محکوم شد. سخنگوی شرکت HP به شبکه سی ان بی سی گفت این شرکت از حکم قاضی راضی است. دکتر لینچ و آقای حسین به شکل عمدی بازار و هیولت پاکارد را گمراه کرده و فریب دادند.
وکلای لینچ در اینباره حاضر نشدند اظهارنظر کنند اما ظاهرا قصد دارند برای این حکم درخواست تجدیدنظر کنند و این فرایند امکان دارد ۱۲ ماه زمان ببرد. اگر این فرجام خواهی موفق نباشد، لینچ امکان دارد با ۲۰ سال مجازات زندان روبرو شود.
اما برخی از صنعت فناوری انگلیس شامل برنت هوبرمنان، هم موسس لست مینوت اعتقاد دارند که لینچ نباید استرداد شود.
شرکت HP بعد از اینکه ارزش اوتونومی را سه چهارم کم کرد، باقی مانده این شرکت را در سپتامبر سال ۲۰۱۶ در جهت یک قرارداد ۸.۸ میلیارد دلاری که شامل واحدهای دیگر کسب و کار هیولت پاکارد بود، به شرکت انگلیسی میکرو فوکوس فروخت.
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، آمریکا همینطور در کوشش برای استرداد جولیان آسانژ، موسس ویکی لیکس از انگلیس به علت انتشار صدها هزار سند محرمانه نظامی و اسناد دیپلماتیک در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ است.
منبع: bbserver.ir
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب