براساس لایحه بودجه ۱۴۰۱؛
فاز اول پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ایجاد می شود
به گزارش بی بی سرور دولت در لایحه بودجه سال آینده وزارت ارتباطات را به راه اندازی پنجره ملی خدمات هوشمند دولت تا آخر دیماه ۱۴۰۱ و توجه به دو محور اصلی توسعه خدمات الکترونیکی و اقتصاد دیجیتال مکلف کرده است.
به گزارش بی بی سرور به نقل از مهر، لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور روز گذشته از جانب رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. در این لایحه به وزارت ارتباطات و سایر دستگاههای اجرایی در جهت تحقق اهداف دولت هوشمند و عرضه خدمات دولت الکترونیکی تکالیفی محول شد.
در بند «و» تبصره ۷ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱، سازمان اداری و استخدامی کشور به منظور تحقق اهداف دولت هوشمند و عرضه خدمات دولت الکترونیکی به آحاد جامعه و کاهش مراجعات مردمی به دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی، مکلف شده ظرف مدت حداکثر سه ماه بعد از ابلاغ این قانون، فرآیندهای منجر به عرضه خدمات اختصاصی هر کدام از دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی را به اولویت خدمات پرکاربرد اختصاصی هر دستگاه جهت الکترونیکی کردن خدمات به دستگاه مربوطه ابلاغ کند.
همچنین وزارت ارتباطات مکلف شده ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، معماری کلان و الزامات فنی عرضه خدمات هوشمند و نحوه راه اندازی پنجره واحد خدمات هوشمند دستگاه ها را تصویب و جهت تصویب به شورای اجرایی فناوری اطلاعات عرضه نماید.
مطابق با ماده ۳ این بند هم دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی مکلف هستند «پنجره واحد خدمات هوشمند» خویش را بر مبنای الزامات مصوب شورای اجرایی فناوری اطلاعات حداکثر تا بهمن سال ۱۴۰۱ راه اندازی کرده و حداقل یک سوم از خدمات اختصاصی خویش را به اولویت خدمات پرکاربرد، از راه این پنجره واحد ارائه نمایند.
فاز اول پنجره ملی خدمات هوشمند راه اندازی می شود
در لایحه بودجه ۱۴۰۱ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است که فاز اول «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» را تا آخر دیماه سال ۱۴۰۱ راه اندازی کند.
از این رو دستگاههای مبحث ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه کشور و نهادهای عمومی مکلف هستند که در تعامل با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پنجره واحد خدمات هوشمند خویش را به «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» متصل کنند. بگونه ای که خدمات اختصاصی آنها از راه «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» قابل دسترسی باشد.
دستورالعمل اجرایی این بند مشتمل بر مصادیق خدمات برنامه های اجرایی و اقدامات مشمول اولویت ها، اصول حاکم و ضوابط ساماندهی و موارد مشابه، یک ماه بعد از ابلاغ این قانون با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت ارتباطات تدوین و به تصویب شورای اجرایی فناوری اطلاعات می رسد.
بند «ه» تبصره ۱۹ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ هم دولت را موظف کرده که به منظور هوشمند سازی، ایجاد شفافیت و امکان رصد گردش وجوه با محوریت سازمان برنامه و بودجه کل کشور و همکاری دستگاههای اجرایی، نسبت به ایجاد نظام یکپارچه مدیریت مالی در بخش عمومی بعنوان یکی از پروژه های دولت هوشمند اقدام نماید.
مجوز فروش اموال مازاد وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات
همچنین وزارت ارتباطات مجاز به مولدسازی اموال و دارایی های غیرمنقول و همینطور تغییر کاربری و فروش اموال غیرمنقول مازاد خود و دستگاههای تابعه تا سقف ۱۰۰ هزار میلیاردریال است. منابع حاصله بعد از واریز به خزانه داری کل کشور از راه صندوق پیشرفت و عدالت ایران به وزارت خانه مربوطه اختصاص می یابد تا صرف توسعه شبکه ملی اطلاعات شود.
مطابق بند «ح» این تبصره نیز، دستگاههای اجرایی مبحث ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه و نهادهای عمومی مکلف هستند به منظور بهره گیری از منابع ملی برای سرعت بخشی به توسعه شبکه ملی اطلاعات با بیان وزارت ارتباطات و در صورت داشتن ظرفیت، ابنیه و زیرساخت های خود از قبیل تیرهای انتقال، کانال ها، داکتها و فضاهای مناسب نصب، تجهیزات ارتباطی خویش را وفق تعرفه های مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در اختیار اپراتورهای مخابراتی قرار دهند.
توسعه خدمات الکترونیکی و اقتصاد دیجیتال ۲ برنامه اصلی وزارت ارتباطات در سال ۱۴۰۱
در بند «و» تبصره ۱۸ ماده واحده لایحه بودجه سال آینده، به شرکت ها و سازمان های توسعه ای وزارت ارتباطات اجازه داده شده تا با تأیید وزیر ارتباطات تا مبلغ ۱۰ هزار میلیاردریال از منابع داخلی خویش را جهت کمک به سرمایه گذاری در برنامه های تحقق رشد و تولید، صادرات کالا و خدمات، پشتیبانی از ساخت داخل و طرح های توسعه ای توسط بخش های خصوصی و تعاونی به صورت وجوه اداره شده، کمک های فنی و اعتباری و پرداخت مابه التفاوت نرخ سود، اختصاص دهند.
آئین نامه اجرایی این بند مشتمل بر ساز و کار تصویب طرح ها، میزان حمایت و چهارچوب قرارداد عاملیت توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارت ارتباطات تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
در تبصره ۱۸ هم دو محور اصلی برنامه های وزارت ارتباطات در افزایش تولید و ایجاد و تثبیت اشتغال، «توسعه خدمات الکترونیکی» و «توسعه اقتصاد رقومی (دیجیتال)» عنوان شده است.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب