ارائه دهندگان اینترنت بی کیفیت به مردم معرفی می گردند
بی بی سرور: بگفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسات کمیته ویژه پایش و بررسی کیفیت اینترنت با هدف بررسی دقیق وضع موجود و احصای مشکلات و ارائه برنامه زمان بندی برای رفع آنها از طرف اپراتورها برگزار می شود و اپراتورهایی که کمترین و بیشترین میزان پیشرفت در اجرای برنامه زمان بندی رفع مشکلات را داشته باشند، به مردم معرفی می گردند.
به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، شیوع ویروس کرونا از اسفند ۹۸، خیلی از فعالیت ها را مجازی و آنلاین کرد. در ابتدای مجازی شدن فرآیندهای آموزشی و اداری که اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، انتظار آن حجم بالای مراجعه کاربران را نداشتند، کیفیت و سرعت اینترنت مبتلا به اختلال بود و البته با گذشت زمان، ظرفیت های ارتباطی افزوده شد اما در دو ماه گذشته و با شروع مدارس و دانشگاه ها و آموزش مجازی و افزایش مصرف کاربران، کیفیت اینترنت باز هم مبتلا به اختلال شد.
تا جایی که در پی دریافت برخی گزارشات مردمی بوسیله سامانه ۱۹۵ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و گلایه تعدادی کاربران فضای مجازی درباره کندی شبکه در ساعات پیک مصرف در بعضی از نقاط کشور، عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- برای پیگیری دقیق و رسیدگی سریع به موضوع فرمان داد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی موظف شد با همکاری شرکت زیرساخت، بعد از بررسی دقیق گزارشات مردمی، راهکارهای رفع سریع اشکالات ارتباطی را ارائه و گزارش اقدامات اجرائی را به مردم اطلاع رسانی کنند.
زارع پور البته درباره مشکلات اینترنتی نیز اینطور توضیح داد: مشکل کلان تر ما این است که در چند سال قبل سرمایه گذاری لازم برای توسعه ارتباطات به چند دلیل صورت نگرفته است. یکی از دلیلهای مشکلات تحریمی و افزایش هزینه ها بوده که اپراتورها نتوانستند سرمایه گذاری لازم را انجام دهند که حالا پس از تحریم ها، بسیاری از محصولات موردنیاز صنعت مخابرات کشور بومی سازی شده و این امید هست که ما بحث توسعه را به سرعت در کشور دنبال نماییم.
ارتقای کیفیت اینترنت مستلزم همکاری همه ذی نفعان است
در این راستا به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، صادق عباسی شاهکوه، رئیس این سازمان در نشست کمیته ویژه بررسی کیفیت اینترنت که با حضور مدیران عامل اپراتورهای ثابت و سیار و شرکت ارتباطات زیرساخت و مدیران رگولاتوری برگزار شد، با اعلان اینکه ارائه سرویس اینترنت باکیفیت و سرعت مناسب نیازمند همراهی و همکاری همه بازیگران و اپراتورها در زنجیره تامین این سرویس به کاربران است، اظهار داشت: هر کدام از فعالان در زنجیره تامین و ارائه سرویس اینترنت شامل شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات ایران، اپراتورهای ثابت و سیار مشکل یا کاستی داشته باشند، بر تجربه مشترک بعنوان با اهمیت ترین ذی نفع رگولاتوری از کیفیت سرویس دریافتی موثر خواهد بود.
وی با اعلان اینکه ارتقای کیفیت اینترنت و افزایش رضایت کاربران از اولویت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، اضافه کرد: جلسات کمیته ویژه پایش و بررسی کیفیت اینترنت با هدف بررسی دقیق وضع موجود و احصای مشکلات و ارائه برنامه زمان بندی برای رفع آنها از طرف اپراتورها بصورت مستمر در رگولاتوری برگزار می گردد و اپراتورهایی که کمترین و بیشترین میزان پیشرفت در اجرای برنامه زمان بندی رفع مشکلات را داشته باشند، به مردم معرفی می گردند.
در این جلسه وضعیت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت، کیفیت تجهیزات سیمی شرکت مخابرات، اشباع لینک ها در شبکه انتقال و ضرورت جایگزینی کافوهای مسی با کافوهای نوری، مشکلات تامین منابع مالی برای خرید و جایگزینی تجهیزات به روز و هزینه های شبکه انتقال، به عنوان تعدادی از مشکلات دارندگان پروانه ارتباطات ثابت عنوان شد.
همین طور در این نشست اپراتورهای سیار با اشاره به رشد ۱۰۰ در صدی مصرف اینترنت در دو سال گذشته، اشباع ظرفیت دکل های BTS در ساعات اوج مصرف، محدودیت در دسترسی به مکان های مناسب جهت نصب دکل، عدم همکاری شهرداری ها در استفاده از امکانات زیرساختی، عدم تامین برق مورد نیاز برخی سایت ها و دکل ها، وجود تداخل های فرکانسی به علت استفاده از تجهیزات تکرارکننده (repeater) بدون مجوز و... را بعنوان تعدادی از مشکلات پیش رو در ارائه سرویس اینترنت باکیفیت مناسب به کاربران اعلام نمودند.
در آخر این جلسه قرار شد بمنظور ارتقای کیفیت سرویس اینترنت، با تدوین مشوق از طرف اپراتورها برای اصلاح الگوی مصرف، اقدام گردد. همین طور اپراتورها فهرست سایت ها و نقاطی را که با مشکلات انتقال، تامین برق، فضا و نصب تجهیزات مواجهند به رگولاتوری ارائه کنند. همین طور شرکت مخابرات ایران بایستی برنامه توسعه شبکه انتقال خودرا در استانهای دارای مشکل اعلام نماید تا در جلسات آینده، راهکارهای رفع آن پیگیری شود.
منبع: بی بی سرور
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب