تقویت زبان فارسی در فضای مجازی با افتتاح دامنه ایران

تقویت زبان فارسی در فضای مجازی با افتتاح دامنه ایران

به گزارش بی بی سرور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به ضرورت افزایش سهم خط و زبان فارسی در فضای مجازی برای افق ۱۴۰۴، اظهار داشت: راه اندازی دامنه اینترنتی «نقطه ایران» برای توسعه شبکه ملی اطلاعات مؤثر است و شکاف دیجیتال بین افرادی که توانایی استفاده از زبان انگلیسی در فضای مجازی نداشته باشند را می کاهد.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، مراسم افتتاح رسمی دامنه اینترنتی «نقطه ایران» بامداد امروز در پژوهشگاه دانش های بنیادی به صورت آنلاین برگزار گردید. محمدجواد آذری جهرمی، در اینباره اظهار نمود: ما پیشنهاد بسیار مدون و خوبی که ثمره بیشتر از شش سال کار تحقیقاتی و تجربی روی توسعه شبکه ملی اطلاعات بود را به مرکز ملی فضای مجازی عرضه دادیم و مرکز ملی فضای مجازی هم در جلسات مفصلی با حضور همه صاحب نظران و متخصصان این سند را تبدیل به سندی تحت عنوان «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» کرد و آنرا در شورا به تصویب رساند.
وی با اشاره به اینکه در این سند بر افزایش سهم خط و زبان فارسی در فضای مجازی برای افق ۱۴۰۴ تاکید گردیده است، اضافه کرد: راه اندازی دامنه اینترنتی «نقطه ایران» برای توسعه شبکه ملی اطلاعات و رسیدن به اهداف این سند، مؤثر خواهد بود. با آغاز به کار این دامنه ایرانی شکاف دیجیتال بین افرادی که توانایی استفاده از زبان انگلیسی در فضای مجازی نداشته باشند را می کاهد. ضمن اینکه بهره برداری از فضای مجازی را برای فارسی زبانان در سرتاسر دنیا تسهیل می کند.

ثبت دامنه فارسی برای کسب و کارها سریع تر از سازمان های دولتی فراهم شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به سابقه پژوهشگاه دانش های بنیادی در ورود اینترنت به ایران و هم نامگذاری دامنه های اینترنتی همچون دات آی آر (.ir) اظهار داشت: با عنایت به این که مطابق با سند طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، توسعه خط و زبان فارسی تا سال ۱۴۰۴ بعنوان یکی از اهداف راهبردی در نظر گرفته شده و دامنه فارسی ایران تاثیر زیادی در تحقق این هدف دارد، پیشنهاد می شود که امکان ثبت دامنه فارسی برای استارت آپ ها و کسب و کارها سریع تر از سازمان های دولتی فراهم گردد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه استفاده از نام دامنه های فارسی در دستگاههای اجرایی و حاکمیتی مستلزم زمان و بروکراسی است، اظهار داشت: ترویج استفاده از این نام دامنه و فارسی سازی فضای مجازی از راه استارت آپ ها و کسب وکارهای بخش خصوصی سریع تر اتفاق می افتد و راهبرد بهتری خواهد بود. ترویج این فعالیت برای این گروه و ایجاد تسهیلات ویژه برای آنها در این حوزه در جااندازی و کاربرد بیشتر نام دامنه ایران و فارسی سازی بیشتر فضای مجازی حتما می تواند راهبرد خوبی باشد.
وی با اشاره به اینکه انتظار سرویس دهی بهتری از سمت پژوهشگاه به شرکت ها احساس می شود، اضافه کرد: شرکت ها انتظار دارند پژوهشگاه تسهیلات ویژه و منطبق بر دستورالعمل های شفاف را در اختیار آنها بگذارد. به نوع پاسخ گویی از سمت پژوهشگاه به شرکت ها هم انتقادهایی وارد می شود که انتظار می رود این پاسخگویی به روزتر و دقیق تر و فوری تر شود و ما حاضر به کمک و پشتیبانی در این حوزه هستیم.

نگاه حکمرانی آمریکایی در ساختار آیکان مورد قبول ما نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به رشد دو برابری سهم زبان فارسی در محیط اینترنت طی دو سال گذشته، بیان نمود: به مدیریت سازمان آیکان در تخصیص نام دامنه های اینترنتی به کشورها، انتقاد وارد است و نگاه حکمرانی آمریکایی در ساختار آیکان مورد قبول ما نیست. ازاین رو با عنایت به شرایط موجود، به نظر می آید فعالیت بیشتر بخش خصوصی در تعاملات با آیکان بتواند حضور کشور ما را در این سازمان تقویت کند و در این بی نظمی جهانی بتوانیم با دامنه های ایرانی از حقوقمان دفاع نماییم.
جهرمی افزود: وزارت ارتباطات امروز درخواست خویش را برای دریافت دامنه «. ایران» برای همه وبسایت های وزارت ارتباطات، شرکت ها و سازمان های زیرمجموعه و پژوهشگاهایی خود ثبت می کند. تلاش می نماییم بعنوان نخستین مشتری به این سیستم بپیوندیم و استفاده از آنرا اعلام عمومی نماییم.
وی درباره آخرین وضعیت شبکه علمی کشور، اظهار نمود: این شبکه با هدف اشتراک گذاری منابع علمی و دانشگاهی تعریف شد اما به اهداف مدنظر نرسید. وزارت ارتباطات آیین نامه ای در مورد ایجاد شبکه های اختصاصی بر بستر شبکه ملی اطلاعات تعریف کرده و به مرکز ملی فضای مجازی برای تأیید ارسال کرده است. در صورتیکه این آیین نامه به تأیید برسد، شبکه علمی کشور با تعریف جدید، بازآفرینی شده و مأموریت ها و خدمات آن برای ایجاد ظرفیت های پردازشی و دیتامارت های خاص بازبینی می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور با اشاره به اینکه سوپرکامپیوتر سیمرغ اسفندماه به مرحله بهره برداری می رسد، اظهار داشت: وزارت ارتباطات در حوزه کوانتوم محاسباتی هم ورود کرده و با تلاش محققان کشور بزودی ایران به این دانش دست می یابد.

کاهش شکاف دیجیتالی در فضای مجازی کشور
سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور- هم در این مراسم اظهار نمود: آغاز فعالیت دامنه نقطه ایران گام مهمی به سمت تقویت استفاده از زبان فارسی در فضای مجازی در جهت اهداف شبکه ملی اطلاعات در کشور بود که سبب کاهش شکاف دیجیتالی میان افراد بزرگسال و خردسال که به زبان انگلیسی مسلط نیستند خواهد شد تا این افراد هم بتوانند از فواید فضای مجازی بهره مند شوند.
وی ادامه داد: زبان هر ملت در شکل دهی فضای ذهنی هر ملت نقش اساسی دارد و فضای فیزیکی هم برآمده از فضای ذهنی شکل می گیرد. بنابراین حتی الامکان باید نسبت به فارسی سازی فضای مجازی کشور اقدام گردد.
دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور با بیان اینکه با آغاز به کار این پروژه شاهد به کار گیری زبان فارسی در این فضا در زبان های پیشرفته برنامه نویسی خواهیم بود، خاطرنشان کرد: مرکز ملی فضای مجازی برای تسریع در تنظیم گری اختصاص دامنه و نظارت بر مقررات ثبت نام آن در کشور پیش نویسی تهیه کرده و جهت بررسی به سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ارسال شده که بعد از آن این پیش نویس به پژوهشگاه دانش های بنیادی ارسال خواهد شد.
فیروزآبادی اظهار داشت: پیشنهاد می شود با تشکیل کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برپایه موضوعات مطروحه در تنظیم دستورالعمل نحوه اختصاص نام دامنه از نظرات وزارتخانه های دیگر همچون وزارتخانه صمت به علت اهمیت فعالیتهای اقتصادی در این فضا و وزراتخانه های فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش دعوت شود تا شاهد سندی با کمترین نقصها باشیم. مرکز ملی فضای مجازی در جهت موفقیت این پروژه با تمام ظرفیت و توان همکاری خواهد نمود.




منبع:

1399/11/23
23:01:56
0.0 / 5
1242
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد