رنسانس فروش كامپیوتر شخصی در دوران كرونا
به گزارش بی بی سرور خرید کامپیوتر های رومیزی و لپ تاپ در سال ۲۰۲۰ از زمان آغاز فروش اولین مدل آیفون در سال ۲۰۰۷ بی سابقه بوده و تولیدکنندگان برای تأمین کامل سفارشهای موجود به ماهها زمان نیاز دارند.
به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، یادگیری از راه دور و دورکاری در دوران همه گیری ویروس کرونا فروش تلفن های هوشمند را ضعیف کرده و در مقابل تقاضا برای دستگاههای بزرگتر را تقویت کرده است.
گِرِگ پرندرگاست، رئیس پان امریکا و شرکت سخت افزاری ایسر در اینباره اظهار داشت: فشار روی زنجیره تأمین هیچگاه به این شکل نبوده است.
فروش جهانی سالانه کامپیوتر شخصی شامل لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی در سال ۲۰۰۸ به رکورد حدود ۳۰۰ میلیون دستگاه رسید و به تازگی به ۲۵۰ میلیون دستگاه رسیده بود. عده معدودی رنسانس فروش کامپیوتر های شخصی را انتظار داشتند.
اما حالا تحلیل گران پیشبینی می کنند فروش کامپیوتر شخصی در سال ۲۰۲۰ به حدود ۳۰۰ میلیون دستگاه می رسد که رشد حدود ۱۵ درصدی نسبت به یک سال قبل را نشان داده است. تبلتها هم رشد سریعتر فروش را شاهد هستند.
طبق گزارش شرکت تحقیقاتی کانالایز، شمار کامپیوتر های شخصی و تبلتهای فعال تا آخر سال ۲۰۲۱ به ۱.۷۷ میلیارد دستگاه در مقایسه با ۱.۶۴ میلیارد دستگاه در سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا خواهد نمود. شیوع کرونا سبب شده است خانواده ها که پیش از این یک کامپیوتر شخصی برای خانه داشتند شمار دستگاههایشان را برای هر دانش آموز یا کارمندی که در خانه دارند، بالا برند.
فروشندگان بزرگ کامپیوتر شخصی برای تأمین جهش یکباره تقاضای جهانی به شمار تأمین کنندگانشان افزوده و روند تحویل محصولاتشان به بازار را سرعت بخشیده اند و مدل های جدیدی را در سال آینده عرضه خواهند کرد اما این اقدامات کافی نبوده است.
به گفته پرندرگاست، ایسر با برعهده گرفتن هزینه تحویل و کاهش یک ماهه زمان حمل محصولاتش، لپ تاپها را مستقیما به مشتریان آموزشی می رساند. با این وجود خطوط مونتاژ همچنان عقبتر از برنامه تولید هستند و بعضی از مشتریان برای دریافت سفارش باید چهار ماه صبر کنند.
به گفته تحلیل گران، علیرغم این که خیلی از کارخانه ها تعطیلی در ارتباط با همه گیری ویروس کرونا را پشت سر گذاشته اند اما تأمین قطعاتی نظیر صفحه های نمایش و پردازنده ها دشوار است. اگر مسائل تأمین نبود، پیشبینی فروش سال ۲۰۲۱ می توانست بالاتر باشد.
احسان دات، تحلیلگر شرکت کانالایز به یک مشتری اشاره نمود که در آوریل به یک فروشنده گفته بود دستگاهی که کی بورد داشته باشد کافی خواهد بود اما به شرط این که در مدت یک هفته بدستش برسد. این نیاز فوری حالا فروکش کرده اما مردم به دنبال ارتقا و نگهداری دستگاههایشان هستند و این مساله فشار روی صنعت کامپیوتر شخصی را حفظ نموده است.
طبق پیشبینی رایان ریث، نایب رئیس و تحلیلگر شرکت تحقیقاتی IDC، کمک مالی کرونایی دولت به مدارس و کسب و کارها در کشورهای مختلف امکان دارد سبب شود کمبود عرضه کامپیوتر شخصی تا سال ۲۰۲۰ ادامه پیدا کند.
به گفته تحلیل گران، بعضی از کامپیوتر هایی که در چند ماه آینده به بازار عرضه خواهند شد، پاسخگوی نیازهای جدید هستند و قابلیتهایی مانند دوربین بهتر و اسپیکر برای کنفرانس ویدیویی دارند. مدل های بیشتر تراشه سلولاری دارند و به کاربرانی که به سیگنالهای موبایل ۴G یا ۵G دسترسی دارند اما وای فای ندارند، کمک می کنند.
سم برد، رئیس شرکت کامپیوتر شخصی دل تکنولوژی ماه جاری اظهار نمود: رنسانس این صنعت، عرضه دستگاههای مجهز به نرم افزار هوش مصنوعی برای ساده کردن کارهایی مانند ورود به سیستم و خاموش کردن دوربینها را به همراه خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، سفارشهای آنلاین دل از مشتریان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۲ درصد رشد داشت.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب