در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛
بستر انجام پروژه های تحقیقاتی در رابطه با داده كاوی آماده شد
بی بی سرور: مجری پروژه ذائقه سنجی و تحلیل ترافیك كاربران فضای مجازی از اعلام آمادگی پژوهشگاه ICT برای همكاری و تعریف پروژهای مشترك دانشگاهی در مقاطع تحصیلات تكمیلی در حوزه داده كاوی و تحلیل وب آگاهی داد.
لیلا ربیعی در گفتگو با خبرنگار مهر، جزئیات و نحوه انجام پروژه داده کاوی و ذائقه سنجی کاربران شبکه های اجتماعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را تشریح نمود و گفت: ما با جمع آوری آنلاین کلان داده های شبکه های اجتماعی (بیگ دیتا) و دامنه های وب و ذخیره سازی در بستر کلان داده، همگام با رصد و پایش آنها، تحلیل هوشمند این داده ها را از منظر سنجش ذائقه کاربران به صورت توصیفی، پیش بینی، احساسات و با پردازش زبان طبیعی (فارسی عامیانه) انجام داده و در چارچوب داشبوردها و بولتن های تحلیلی ارائه می دهیم. وی اظهار داشت: هم اکنون، تحلیل در علوم داده و شبکه با بهره گیری از فناوری های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در رده های نخست تحقیقات در دنیا قرار داشته و مورد اقبال فراوانی است. حتی خیلی از کسب و کارها نیز بر این اساس در حال رشد و شکل گیری است. از جانب دیگر، باتوجه به رشد بیش از پیش کاربران شبکه های اجتماعی و ضریب نفوذ بالای این شبکه ها، بررسی و تحلیل فضای مجازی شامل شناخت داده محور فعالیت ها، روندهای علاقه مندی کاربران و همین طور لطمه های شبکه های اجتماعی پرکاربرد، امری مفید و اجتناب ناپذیر بوده و می تواند فرصت های فرهنگی و اقتصادی قابل توجهی را نیز فراهم آورد. ربیعی اشاره کرد: باتوجه به این موارد، پروژه «ذائقه سنجی کاربران و تحلیل ترافیک فضای مجازی» در امتداد ماموریت های پژوهشگاه ICT و با هدف انجام تحقیقات کاربردی در این عرصه، تعریف شده است که ابزاری قدرتمند جهت استخراج الگوهای رفتاری کاربران و پیش بینی گرایش ها و روند علاقه مندی آنها در آینده است. وی اشاره کرد: در پیاده سازی طرح داده کاوی و ذائقه سنجی کاربران ایرانی، استفاده کاربردی و به جا از فناوری های هوش مصنوعی، یادگیری ماشین به روش های سنتی و عمیق، استفاده از علم آمار، مهندسی داده ها، کاوش داده ها و در نهایت مصورسازی نتایج تحلیل ها، به شیوه پژوهش و توسعه، همگام با عملیاتی بودن و ارائه خدمت، مدنظر قرار گرفته است. ربیعی با اشاره به تعریف معیارهای مرتبط برای سنجش کمی و کیفی در بخش های مختلف این طرح اظهار داشت: بطور اجمالی در بخش جمع آوری داده، تعداد موجودیت ها، انواع منابع داده قابل پشتیبانی و ظرفیت ذخیره سازی و در بخش تحلیل، ظرفیت پردازشی، متوسط زمان تولید تحلیل های ساخت یافته، زمان لازم برای تولید تحلیل های سفارشی مدنظر قرار گرفته است. وی افزود: ما در بخش مصور سازی نیز قابلیت دسترسی به داده های تحلیلی و شیوه ارائه نتایج تحلیل ها و در بخش ارائه خدمت نیز دریافت بازخورد از مشتریان تحلیل ها را بعنوان معیار درنظر گرفته ایم. مجری پروژه ذائقه سنجی کاربران شبکه های اجتماعی اشاره کرد: باتوجه به ماهیت داده ها، کارهای پیش پردازش داده در امتداد زنجیره تحلیل داده ها، تحلیل های توصیفی-آماری و پیش بینی در حال انجام می باشد که بدین منظور، همگام با مراحل مهندسی داده، پیش پردازش داده، پردازش زبان طبیعی و تحلیل احساسات انجام می شود. پس قسمتی از فاکتورهای سنجش در رابطه با این فعالیت ها، پارامترهای سنجش دقت، صحت و ارزیابی الگوریتم ها بوده و بخش دیگر بر طبق نتایج بررسی صاحبنظران و بازخورد ذینفعان است. ربیعی اشاره کرد: با توجه به این که مدیریت اجرای این پروژه مبتنی بر روش های چابک است، پس در هر مرحله از چرخه، وظایف تعریف شده بعد از ستاندن بازخورد از صاحبنظران و ذینفعان، نتایج تحلیل ها و تحقیقات صورت گرفته، نهایی شده و به صورت خدمت، در اختیار ذینفعان قرار می گیرد. پس می توان اظهار داشت که سامانه ذائقه سنجی کاربران شبکه های اجتماعی نمایانگر یک محصول عملیاتی است که توسعه هر بخش آن، بطور کامل بر پایه کارهای علمی پژوهشی بوده و از همان گام های آغازین، کاربردی شده است. وی درباب همکاری با دانشگاه های کشور جهت تعریف پروژه ای مشترک مربوط به تحلیل داده و داده کاوی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، اعلام آمادگی کرد و اظهار داشت: هم اکنون در بخش های مختلف با بستر آماده شده در حوزه تحلیل و پیش بینی در سامانه ذائقه سنجی کاربران فضای مجازی، قابلیت همکاری با دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه های علوم اجتماعی، علوم داده و شبکه، هوش مصنوعی، علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر و پردازش زبان طبیعی وجود دارد. این بستر بمنظور تعریف و انجام پایان نامه های مرتبط به وجود آمده است. ربیعی افزود: الان نیز با هماهنگی اساتید راهنما، برخی از دانشجویان دانشگاه ها در امتداد انجام پایان نامه و انجام کارهای علمی کاربردی پروژه، در حال بهره گیری از این خدمت هستند. همین طور آمادگی همکاری با دانشگاه ها و اساتید جهت تعریف پروژه ای مشترک در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حوزه کارهای این پروژه وجود دارد.
منبع: بی بی سرور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب