مدیریت بحران با روش های نوین

مدیریت بحران با روش های نوین

پژوهشگران کشور با همکاری پژوهشگران کشورهای فرانسه، امریکا و کانادا با بهره گیری از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا راهکاری را برای احتمال وقوع سیل ارائه دادند و بگفته آنها از این روش می توان برای مدیریت بحران بهره برد.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا ملک، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در افتتاحیه بیست و ششمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۰، با اشاره به تکنولوژی های جدید آینده و با تاکید بر این که "آینده نزدیکتر از آن چیزی است که ما تصور می کنیم"، اظهار داشت: هم اکنون ما با دو "کُره" که شامل "زمین کره" که همان کره سنگی است که پیدایش در آن محقق شده و "زیست کره" که حیات در آن شکل گرفته است، آشنا هستیم.
وی افزود: این دو کره از یکدیگر تاثیر و تاثر می پذیرند و در دو دهه اخیر است که ما به اهمیت آن پی بردیم و متوجه شدیم که اجرای پروژه هایی که محیط زیست را به مخاطره می اندازد، جایز نیست.
ملک، افزود: در کنار این دو کره، کره سومی نیز تشکیل شده و درحال شکل گرفتن است و آن چیزی نیست جز "خِرد کره" (Noosphere). این کره متشکل از تجربیات، هوش و دانش است. این کره از زمانی که بشر خط و ماشین چاپ را اختراع کرد، شکل گرفت.
این عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر، به تعدادی از سوالات در حوزه وجود جهان های موازی، اشاره کرد: ما در جهان مجازی تردد می نماییم، حمل و نقل انجام می دهیم، شغل ایجاد می شود و همین طور جرم مجازی نیز شکل گرفته که از این روند می توان به صورتی جهان موازی یاد کرد که بوسیله "خرد کره" که زیر ساخت آن شبکه های مجازی و اینترنت است، به وجود آمده است.
وی با تاکید بر این که با توسعه بیش از پیش فناوری هایی چون اینترنت اشیا و هوش مصنوعی نیاز است تا کارهای خودرا در آن سامان دهیم، اظهار نمود: بر این اساس ما در دانشگاه خواجه نصیر چندین پروژه تحقیقاتی را اجرائی کردیم که همچون آن طرح مشترک با کشورهای فرانسه، کانادا و امریکا است و طی آن تلاش شد تا هوش مصنوعی را بوسیله فناوری اینترنت اشیا و شبکه های اجتماعی برای اهداف مختلف گرفتن نماییم و برمبنای آن خدمات تخصصی در زمینه مدیریت بحران ارائه دهیم.
ملک با اعلان اینکه این پروژه در حوزه مدیریت سیل طراحی شده بود، اشاره کرد: در این طرح که در زمینه شهر هوشمند بوده است، اهتمام شد تا برمبنای IOT و داده های به دست آمده از دوربین های سطح شهر، سطح آب نسبت به چرخ خودرو ها، احتمال وقوع سیل را مورد بررسی قرار دهیم.
وی، "دوقلوی رقمی" (Digital Twin) را از دیگر تکنولوژی های جدید آینده نام برد و تصریح کرد: "دوقلوی رقمی، بیان رقمی و دیجیتال و مجازی از دنیای واقعی است که در این دنیای واقعی باید روندها، فرآیند ها، رفتارها و روابط اندازه گیری شود، ولی با اینترنت اشیا امکان اندازه گیری فرآیند ها و رفتارها نیست؛ بدین جهت فناوری GIS بهترین فناوری دراین زمینه بشمار می رود.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر افزود: دراین زمینه پروژه ای را با پژوهشگران عراق در زمینه سرویس دهی در اربعین با عنوان (Arbaeen Digital Twin) اجرائی کردیم.
ملک با اشاره به اهمیت اجرای این طرح، توضیح داد: اربعین بزرگترین تجمع انسانی با حضور ۳۰ میلیون نفر، طولانی ترین مسیر راهپیمایی به میزان ۶۰۰ کیلومتر، بزرگترین مراسم برای ارائه غذا، بزرگترین مشارکت داوطلبانه برای ارائه خدمات و بیشترین تجمع در یک محل به شمار می رود؛ بدین جهت مدیریت و بررسی این مراسم بسیار حائز اهمیت می باشد.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از تکنولوژی های جدید چون اینترنت اشیا و داده های مکانی، اظهار نمود: در دنیای امروز باتوجه به توسعه گسترده فناوری نمی توان نسبت به "خرد کره" بی توجهی کرد و طرح های خودرا اجرائی نماییم و لازم است با بهره بردن از این تکنولوژی های جدید کارهای خودرا جهت دهی نماییم. بعنوان نمونه نمی توانیم برای حل چالش ریزگردها تنها به مرز جغرافیایی کشور دقت کنیم.



1400/12/03
12:34:26
0.0 / 5
992
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد