درخواست انجمن نویسندگان كودك و نوجوان

طرح صیانت از دستور کار مجلس بیرون برود

طرح صیانت از دستور کار مجلس بیرون برود

انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در اطلاعیه ای نسبت به آن چه آثار زیان بار طرح صیانت از حقوق کاربران اینترنتی عنوان کرده است ابراز نگرانی کرد.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، در متن بیانیه این نهاد آمده است: «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با ابراز نگرانی عمیق خود، نسبت به آثار زیان بار طرح معروف به صیانت از حقوق کاربران اینترنتی، یادآور می شود که این طرح گردش آزاد اطلاعات، بالندگی فرهنگ و ادبیات کودک و نوجوان و روند حرف ه­ای اهالی قلم را به چالش می­ کشد و انسداد جبران ناپذیری در ارتباط بین پدیدآورندگان فرهنگ و مخاطبان کودک و نوجوان و ارتباطات بین المللی ادبیات کودک پدید می­ آورد.
این طرح در شرایطی مطرح شده که بار سنگین مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه را در وضعیتی بحرانی قرار داده است. پیش از این دست اندرکاران امور بارها تکرار کرده بودند که حل مشکلات اقتصادی در اولویت است و نه مسائل و اولویت های سیاسی، که بر این اساس انتظار می رفت که مجلس دوازدهم در همین مسیر به سیاست گذاری بپردازد. ولی متأسفانه طرح صیانت در نقطه مقابل این رویکرد و با نگاهی سیاسی به این امر پرداخته است.
بانیان طرح صیانت مدعی هستند که این محدودسازی، برای مقابله با عوارض فرهنگی شبکه های اینترنتی است. این استدلال ناپخته در مثل شبیه به آن است که به علت تلفات سنگین ناشی از تصادف های رانندگی، عبور و مرور خودرو ها را ممنوع نماییم که هیچ عقل سلیمی آنرا برنمی تابد.
تردیدی نیست این طرح، بخصوص با اختیاراتی که به اعضای کمیسیون می دهد، دیر یا زود عملاً به انسداد ارتباطات گسترده در فضای مجازی و قطع دسترسی پدیدآورندگان با مجامع تخصصی و در مورد نویسندگان قطع ارتباط با مجامع آموزش، پژوهشی و ادبی می انجامد و در روند کاری خیلی از مشاغل و حرفه ها اختلال جدی به وجود می آورد. ولی این اختلال برای اهالی قلم دوچندان خواهد بود، چونکه گردش آزاد اطلاعات و دسترسی به منابع علمی، ادبی و پژوهشی برای نویسندگان، شاعران، مترجمان، روزنامه نگاران و پژوهشگران امری ضروری و حیاتی به حساب می آید.
حتی اگر بتوان نرم افزارها و فضاهایی داخلی برای شبکه های اجتماعی و اطلاع رسانی تدارک دید، ولی آشکار است که هیچ دولت و دستگاهی نمی تواند به تنهایی میلیونها کاربر را به عضویت در شبکه ها و سایت های متعدد وادارد و جایگزینی برای این حجم عظیم از اطلاعات و دانستنی های جهانی در فضای اینترنت داشته باشد. بنابراین تردیدی نیست که طرح صیانت، پدیدآورندگان را از دسترسی به منابع و متون مورد نیازشان محروم می کند و صدمه جبران ناپذیری به ساختار فرهنگی وارد خواهد نمود.
از سوی دیگر از زمان شیوع کرونا، عمده فعالیتهای اهالی قلم در شبکه های اینترنتی انجام می شود؛ از ارسال و دریافت متن ها گرفته تا ویرایش های متنی، ارتباط با مخاطبان و دریافت انتقادها و پیشنهادهای آنها، فروش آثار، برگزاری همایش های تخصصی و خیلی از فعالیتهای دیگر که در این فضا انجام می شود.
نکته دیگری که از نگاه بانیان طرح صیانت دور مانده، تجربه های ناموفق گذشته در جایگزینی نرم افزارهای داخلی است. نمونه بارز آن برنامه ناموفق «شاد» در آموزش و پرورش بود که سرانجام آموزگاران و مربیان را ناچار کرد از همان شبکه های اجتماعی برای امور آموزشی استفاده کنند.
همینطور در چند سال گذشته بخصوص دوران شیوع ویروس کرونا، اینترنت این امکان را برای پدیدآورندگان ادبیات کودک و نوجوان فراهم آورده که با مخاطبان خود در دورترین مناطق کشور، ارتباط برقرار کنند. این امکان بخصوص برای شهرهای دورافتاده و مناطق محروم، بسیار کارآمد بوده و سبب شده کودکان و نوجوانانی که به صورت معمول از دریافت خدمات فرهنگی کلان شهرها محرومند، از راه شبکه های اجتماعی با اهالی قلم ارتباط برقرار کنند.
بانیان طرح صیانت اعلام نموده اند طرح محدودسازی اینترنت را به صورت آزمایشی به مدت یک سال اجرا می کنند تا نقایص و کمبودهای آنرا رفع کنند. در حالیکه برای پی بردن به کاستی ها و عوارض این طرح هیچ نیازی به آزمون و خطای باردیگر و چندباره نیست و از همین حالا میتوان با تحلیلی عقلانی به نتایج زیان بار این طرح پی برد.
در انتها جا دارد یک مرتبه دیگر به اصل نهم قانون اساسی رجوع نماییم که در آن تصریح شده هیچ‏ مقامی‏ حق‏ ندارد به‏ نام‏ حفظ استقلال‏ و تمامیت‏ ارضی‏ کشور، آزادی های‏ مشروع‏ را، هرچند با وضع قوانین‏ و مقررات‏، سلب‏ کند.
با امید به آن که با ارزیابی عقلانی و منطقی شرایط کنونی، طرح صیانت از دستور کار مجلس بیرون برود و نگاهی کارشناسانه بر تصویب طرح های فرهنگی حاکم شود.
انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
۱۰ مرداد ۱۴۰۰»





منبع:

1400/05/11
21:59:37
0.0 / 5
1133
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد