یك كارشناس مطرح كرد
بخش داخلی با بستن دسترسی های خارجی رشد نخواهد كرد
یک کارشناس فعال در حوزه فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه بستن دسترسی به سرویسهای خارجی، تولیدکننده بخش خصوصی را هم تنبل می کند و نمی گذارد محصول با کیفیت تولید نماید، اظهار داشت: نمی توانیم دسترسی به سرویسهای پایه ای را که در طول سال ها و افرادی از سرتاسر جهان ساختند را ببندیم و مردم را از سرویس هایی که هم اکنون استفاده می نمایند، محروم نماییم.
رضا قربانی در گفتگو با ایسنا، با انتقاد از مطرح شدن طرح پشتیبانی از حقوق کاربران در فضای مجازی در شرایط کنونی بیان نمود: ما یک خواسته ساده داریم و در سازمان نظام صنفی کامپیوتری تهران هم بارها تاکید کردیم درباره طرحی که این همه اهمیت دارد و روی زندگی همه ایرانی ها تأثیر می گذارد، مقداری با طمانینه تصمیم بگیرند. هم اکنون ما در زمان بین دو دولت قرار داریم، یعنی نه دولت فعلی کاملا سر کار است و نه دولت بعدی هنوز کار را در دست گرفته و این که اصرار دارند با عنایت به شرایط ویژه ای که قرار داریم، به سرعت چنین طرح مهمی را تصویب کنند، به نظر کار درستی نیست.
وی افزود: بدتر از همه به شکل اصل ۸۵ قانون اساسی جلو بردن این طرح است، یعنی لازم نیست طرح در صحن بررسی شود و در کمیسیون ها می توانند درباره آن تصمیم بگیرد. بهتر است صبر کنید دولت جدید سر کار بیاید، کار را تحویل بگیرد، وزرایش را ارائه کند، حتما آنها می توانند با مجلس تعامل کنند، نه این که قبل از شروع دولت، این طرح مصوب شود و دولت حتی اگر بخواهد آنرا تغییر دهد، احتیاج به زمان زیادی داشته باشد. این خواسته صنف فناوری است. نه فقط از نظر فناوری، چون روی حیات و ممات همه تأثیر می گذارد.
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتری تهران با انتقاد از ایجاد کمیسیون عالی تنظیم مقررات که در این طرح آمده، اظهار داشت: ما می خواهیم اختیارات وزارت ارتباطات را بگیریم و به یک کمیسیون ۲۰ نفره بدهیم. فرض کنید این کمیسیون هم تشکیل شد و ۲۰ نفر به آنچه که می خواستند نرسیدند، در آن صورت چه کسی را میتوان استیضاح کرد؟ هم اکنون در ساختار تصمیم گیری و تصمیم سازی، وزارت خانه ها باید مسوول باشند و اگر کسی مسوولیتش را انجام نداد، میتوان پیگیری کرد، اما در آن زمان چه کسی پاسخگو است؟
هیچکس با رگولاتوری و تنظیم گری مخالف نیست
قربانی با اشاره به اینکه از نظر زیربنایی و فلسفی، هیچکس با رگولاتوری و تنظیم گری مخالف نیست، اظهار داشت: این طرح ظاهرا آمده که کسب وکارهای خارجی را محدود کند و فضا را برای رشد کسب وکارهای داخلی فراهم آورد. این کلیت چیزی است که طراحان این طرح ادعا می کنند اما اصلا چنین اتفاقی نخواهد افتاد. شما گوگل و سرویسهای آنرا از موتور جست وجو و ایمیل در نظر بگیرید که از نظر فنی و مهندسی نرم افزار بیشتر از دو میلیارد خط کد است، آنرا مقایسه کنید با سیستم عامل ویندوز که ۵۰ میلیون خط کد است. ما در کشور سال ها سعی کردیم سیستم عامل تولید نماییم اما نتوانستیم، حالا می خواهیم سرویسهای گوگل را هشت ماهه تولید کنیم؟
وی با تکیه بر اشتباه بودن بستن سرویسهای پایه ای اظهار نمود: ما در این کشور اجازه دادیم کسب وکارهایی از سرویسهای حمل و نقل آنلاین، خرید و فروش آنلاین و سرویسهای عرضه دهنده خدمات ویدیویی شکل بگیرند. سرویسهای پایه ای که برای اینترنت قابل استفاده می باشد هم می تواند به مرور زمان و به روش درست شکل بگیرد. اما روش درست این نیست که هشت ماه مهلت دهیم و به شکل دستوری کار را دنبال نماییم و از ابتدا هم مردم را از سرویس هایی که هم اکنون استفاده می نمایند محروم نماییم.
عضو هیات مدیره نصر تهران در ادامه تصریح کرد: درست است که گوگل در کشوری مانند آمریکا رشد کرده، اما هم اکنون همه مردم دنیا همچون مردم ایران از تمام سرویس هایش استفاده می نمایند. فیسبوک که مالک واتس اپ و اینستاگرام است، در طول سال ها شکل گرفته، ما می خواهیم همه این کسب وکارهایی که در زنجیره ارزش شکل گرفتند را تحت تأثیر قرار دهیم که در نهایت سرویسهای پایه ای را که در طول سال ها و افرادی در سراسر جهان جمع شدند و ساختند را هشت ماهه بسازیم؟
بخش داخلی در فضای رقابتی رشد می کند
قربانی با اشاره به اینکه ما در بخش خصوصی معتقدیم در فضای رقابتی، بخش داخلی هم رشد می کند، اضافه کرد: اگر ما به این بهانه که می خواهیم بخش داخلی رشد کند، دسترسی ها را ببندیم، بخش داخلی رشد نخواهد کرد. اگر ما دسترسی ها را ببندیم، تولیدکننده بخش خصوصی هم تنبل می شود و نمی تواند محصول با کیفیت تولید نماید. ما بارها این را امتحان کردیم. در صنعت خودروسازی مگر مورد مشابه اتفاق نیفتاد و به نتیجه هم نرسید؟ این راه خطا رفتن است.
وی افزود: شاید برخی تصور کنند ما بعنوان بخش خصوصی خوشحال می شویم از این که دسترسی ها بسته شود، اما به هیچ وجه اینطور نیست. چون معتقدیم در نهایت ما هم نابود خواهیم شد و این صنعت و این فضا نابود می شود. مردم را نمی توان به استفاده از یک سرویس مجبور کرد. مگر کسی ما را به استفاده از واتس اپ و اینستاگرام و فیسبوک و این ابزارها مجبور کرده است؟ کسی مجبورمان نکرده، آنها سرویس خوب عرضه دادند و ازشان استقبال شده است.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب